Voor de veelzijdige ruiters die uitzonderlijke prestaties laten zien in diverse disciplines heeft de KNHS een bijzondere onderscheiding: de KNHS Ruiterster.

Ons lid Jolanda Verton krijgt op zaterdag 9 december (tijdens het Winter Concours) de Ruiterster uitgereikt door de KNHS. Jolanda heeft 3 paarden/pony’s zelf opgeleid t/m Z1 dressuur en/of Z springen. Een fantastische prestatie! Gefeliciteerd Jolanda 🥳✨️Op de foto Jolanda met Heihoeve’s Florencio (Lomansheide Brent x Kantje’s Ronaldo), een goedgekeurde New Forest dekhengst en één van de zelfopgeleide paarden.
Alleen de disciplines springen, dressuur en eventing komen voor het behalen van de Ruiterster in aanmerking. Standen behaald in de ponysport tellen ook mee. De paarden mogen met een vorige ruiter niet op een hoger niveau dan de klasse L zijn uitgebracht. De combinatie moet minimaal vanaf de klasse M alle klassen hebben doorlopen. Van versnelde promotie kan dan ook geen gebruik gemaakt worden.

Je komt hiervoor in aanmerking als je meerdere paarden hebt opgeleid tot en met de klasse Z in minimaal 2 disciplines. Er vindt vanuit de KNHS geen automatische toekenning plaats. Als je op grond van bovenstaande criteria in aanmerking komt voor de Ruiterster, dan kan je vereniging een aanvraag doen.
Ben je ook lid en kom je ook in aanmerking voor de Ruiterster? Neem dan contact met ons op via seros.voorzitter@outlook.com