Voor de veelzijdige ruiters die uitzonderlijke prestaties laten zien in diverse disciplines heeft de KNHS een bijzondere onderscheiding: de KNHS Ruiterster.

Ons lid Jolanda Verton krijgt op zaterdag 9 december (tijdens het Winter Concours) de Ruiterster uitgereikt door de KNHS. Jolanda heeft 3 paarden/pony’s zelf opgeleid t/m Z1 dressuur en/of Z springen. Een fantastische prestatie! Gefeliciteerd Jolanda 🥳✨️Op de foto Jolanda met Heihoeve’s Florencio (Lomansheide Brent x Kantje’s Ronaldo), een goedgekeurde New Forest dekhengst en één van de zelfopgeleide paarden.
Alleen de disciplines springen, dressuur en eventing komen voor het behalen van de Ruiterster in aanmerking. Standen behaald in de ponysport tellen ook mee. De paarden mogen met een vorige ruiter niet op een hoger niveau dan de klasse L zijn uitgebracht. De combinatie moet minimaal vanaf de klasse M alle klassen hebben doorlopen. Van versnelde promotie kan dan ook geen gebruik gemaakt worden.

Je komt hiervoor in aanmerking als je meerdere paarden hebt opgeleid tot en met de klasse Z in minimaal 2 disciplines. Er vindt vanuit de KNHS geen automatische toekenning plaats. Als je op grond van bovenstaande criteria in aanmerking komt voor de Ruiterster, dan kan je vereniging een aanvraag doen.
Ben je ook lid en kom je ook in aanmerking voor de Ruiterster? Neem dan contact met ons op via seros.voorzitter@outlook.com

Wat is dat clubgevoel toch super! Deze maand hadden we weer 2 van die leuke momenten. Na de eerste clubwedstrijd van het seizoen 2023/2024 op 9 september hadden we een heerlijke BBQ met veel van onze leden. Het was een super gezellige avond met goed eten en als verrassing een loterij.

Afgelopen zaterdag hadden we een fijne wedstrijddag waarna we (een deel van) ons pony verenigingsteam nog in het zonnetje hebben gezet. Zij werden dit outdoor seizoen Zeeuws Kampioen en mochten naar de Hippiade in Ermelo. We hebben samen lekker taart gegeten en de prestatie gevierd.

Ons lid Devenda Dijkstra en het paard Hero werden kort voor het EK Dressuur in Riesenbeck opgeroepen door bondscoach Alex van Silfhout om TeamNL te vertegenwoordigen. Met het team eindigden ze op de vijfde plaats in de landenwedstrijd. Devenda eindigde op haar eerste EK bij de senioren individueel op de 30e plaats. Een super knappe prestatie van de 27-jarige amazone. Ze reed in de Grand Prix naar 71,21% en in de Special werd het 67,58%.

© DigiShots

Ook onze jeugdleden hebben super veel talent! Anouchka Marinissen en Sophie van Iwaarden namen deel aan de Dutch Pony Championship. Een speciale competitie voor talentvolle dressuur- en springpony’s. Zij deden dit met succes

Anouchka Marinissen werd met haar pony Kanouche van Orchid’s 3e in de finalerubriek van de 5 jarige springpony’s.

Sophie van Iwaarden werd met de pony Hexagon’s Dragonfly 1e tijdens de selectiewedstrijd voor 5 jarige dressuurpony’s in Lunteren.

De Hippiade 2023 zit er weer op en we mogen weer super trots zijn op de prestaties van onze leden! Hoe gaaf dat ons pony verenigingsteam als Zeeuws Kampioen aan de start mocht komen. Enorm trots op onze acht toppers die in korte tijd alles geregeld hebben en mooie prestaties hebben neergezet: Anna van der Linde, Robine Ramdhan, Maaike van der Waal, Shirley Fleurbaaij, Anouchka Marinissen, Kyara Adriaanse, Evi de Kam en Isa de Kam,

Wij feliciteren drie toppers met hun podiumplaatsen:

Kim Alting werd met Barça Nederlands Kampioen in de klasse M1 paarden

Elin Buijs werd met Champ du Bois Nederlands Kampioen in de klasse L2 cat DE pony’s

Anouchka Marinissen behaalde met Kanouche van Orchid’s de 2e plaats tijdens het verenigingskampioenschap voor pony’s

Gefeliciteerd meiden.

Wij organiseren zaterdag 9 september, na de eerste clubwedstrijd van het seizoen 2023-2024, een gezellige avond voor onze leden op het terras van De Kroo Ruitersport te Nieuw en Sint Joosland!

Wij nodigen jullie uit voor een gratis heerlijke barbecue met dessert (incl. 3 drankjes). Jullie zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom! Dit geldt ook voor leden die niet deelnemen aan de clubwedstrijd.

Elk lid mag twee introducés meenemen tegen een bijdrage van € 25,- per introducé. In verband met de voorbereiding willen wij graag vóór 1 september weten of je komt en of je een introducé meeneemt door een mailtje te sturen naar: wedstrijdsecretariaatrvseros@hotmail.com en aan te geven met hoeveel personen je komt.

VOL = VOL

Wij verzoeken jullie ook – indien je een introducé meeneemt – het bedrag ad € 25,- per introducé vóór 2 september over te maken op bankrekeningnr: NL22RABO0365222216 t.n.v. R.V. Sé-Ros o.v.v. de naam van de introducé. Zodra het geld gestort is, is de introducé welkom.

Wij hebben er zin in en hopelijk jullie ook!

Trots op ‘onze’ kampioenen! Knappe prestaties van onze leden tijdens het Zeeuws Kampioenschap Dressuur afgelopen weekend. Wij feliciteren de 14 kampioenen en reserve kampioenen:

Senna Bernard met Freedom Gino reserve kampioen in de klasse B cat. AB

Souhaila Singh met Walena Pure Heart reserve kampioen in de klasse B cat. C

Ellen van Turnhout met Ovicci Satori kampioen in de klasse B paarden

Mandy van Belzen met No Nonsense N reserve kampioen in de klasse B paarden

Veerle Siereveld met Sascha reserve kampioen in de klasse L1 cat. AB

Kyara Adriaanse met Eyarth Tenesse kampioen in de klasse L1 cat. C

Maaike van der Waal met Levisto reserve kampioen in de klasse L1 cat. DE

Jersey van Zuijlen met Obsession kampioen in de klasse L1 paarden

Lotte Ouwens met BelleBomi kampioen in de klasse L2 cat. DE

Kim Alting met Barça kampioen in de klasse M1 paarden

Sira de Sutter met Dumoulin reserve kampioen in de klasse M2 cat. DE

Samantha Osté-Miltenburg met Matrichta reserve kampioen in de klasse Z1 paarden

Emily Wiskerke met Let’s Dance reserve kampioen in de klasse Z2 paarden

Chantal Nijpjes met Macho kampioen in de klasse ZZL paarden

Ook zijn we super trots op ons ponyteam dat Zeeuws Kampioen is geworden tijdens het verenigingskampioenschap! Super gaaf dat dit team naar Ermelo gaat om onze vereniging te vertegenwoordigen. Wij feliciteren deze 8 toppers: Anna van der Linde, Robine Ramdhan, Maaike van der Waal, Shirley Fleurbaaij, Anouchka Marinissen, Kyara Adriaanse, Evi de Kam & Isa de Kam

Foto: Photo Art Zeeland