Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Lijkt het je leuk om ons te helpen bij het voorbereiden en organiseren van wedstrijden en andere activiteiten? Meld je dan nu aan  seros.vivian@outlook.com! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leden die zo nu en dan een paar uur willen bijspringen. Wij zorgen voor eten en drinken. Maar wat houdt vrijwilliger zijn precies in?

Opbouwen en afbouwen dressuurring (outdoor)

Onze wedstrijden vinden plaats op onze thuisbasis Manege de Eendracht. Vaak kunnen de dressuurringen voor de wedstrijden pas een dag of zelfs de avond voor de wedstrijd gelegd worden. De ringen worden eerst uitgemeten en dan kan het materiaal het terrein op. Met een paar mensen is dit zo gedaan! Een aantal leden van het bestuur zijn sowieso altijd aanwezig om te helpen.

Opbouwen en afbouwen van springparcours

Ook een springparcours wordt goed uitgemeten voordat deze gebouwd wordt. Meestal wordt het parcours uitgetekend door een vast persoon en plaatst hij de staanders, maar daar moeten vervolgens nog balken op worden gelegd. Op de dag van de wedstrijd moeten de balken tussendoor nog op hoogte versteld worden.

Ringmeester

Op een wedstrijddag zelf staan er vrijwilligers als ringmeester naast de ring (max 3 uur) waar de deelnemers zich aan moeten melden. De ringmeester heeft een lijst met de deelnemers en bijbehorende tijden en heeft direct contact met het bestuur wanneer er spontane wijzigingen plaatsvinden. De ringmeester geeft een seintje aan de deelnemers wanneer ze mogen starten of wanneer het in- of uitloopt. Mocht een deelnemer vragen hebben, dan kan hij/zij bij de ringmeester terecht. Mest opruimen is ook een taak van de ringmeester, zo houden we het terrein van Manege De Eendracht netjes schoon. En ja, zeker in het outdoorseizoen kan het voorkomen dat het een keertje regent ..

Schrijvers

Tijdens de wedstrijden moeten de protocollen ingevuld worden. Soms neemt een jury zelf een schrijver mee en soms regelen wij een schrijver. Het schrijven tijdens een wedstrijd is leuk en leerzaam.