Ons lid Lisa-Jane Tems beleeft een super gave ervaring in Tsjechië. Lees hieronder haar succesverhaal 💛✨️🐴🏆

Eind april ben ik voor buitenland stage naar een dressuurstal in Tsjechië gegaan. Ik zou in eerste instantie voor een maand gaan. Er is me daar gevraagd of ik langer wilde blijven. Na overleg, toestemming en geregel in Nederland heb ik besloten deze kans met beide handen aan te grijpen! Wauw, wat een ervaring! Ik rij gemiddeld 7 paarden per dag van net zadelmak tot lichte tour niveau. Help in en om de stallen met werkzaamheden. De paarden worden ook uitgebracht op wedstrijden. Gezien de afstanden en de hoeveelheid paarden zijn we meestal een heel weekend weg.
Ik help daar met groomen en breng zelf ook paarden uit, tot nu toe variërend in de jonge paarden klasse en afgelopen weekend voor Nederlandse begrippen M2/Z niveau. Daar ben ik 2 x eerste geworden en 1 x 3e. Groot verschil met Nederland, alle proeven moet je uit je hoofd kennen. Voorlezen wordt niet gedaan. Dus leer ik de proeven vanuit het Engels. Telkens weer een hoop leermomenten en verbeterpunten, maar dat is super. Tenslotte ben ik er ook om te leren. 19 jaar en alleen in het buitenland, andere taal, andere cultuur, hele omschakeling! Ik vind het fantastisch! Wel wil ik alle mensen uit Nederland bedanken die mij support geven en dit mede mogelijk maken! En natuurlijk ook de staleigenaren en de eigenaren van de paarden voor het vertrouwen in mij. Děkuji!! Thank you!